30 Haziran 2011 Perşembe

SUCUKLU PRATİK TAVA BÖREĞİ..


MALZEMELER;
Yufka
Sucuk
Kaşar peyniri
Domates
Yeşil biber
Tuz karabiber, pulbiber, kekik
Sıvı yağ
YAPILIŞI;
Yeşil biberi doğrayın Ve bi kaç damla sıvı yağda 1 Dk soteleyin üzerine doğaradığınız sucukları ekleyip pişirmeye devam edin.. En son kabuklarını soyduğunuz ve küçük doğradınız domatesle birilikte tuz ve baharatı ilave edip tüm malzemeyi pişirip ocağın altını kapatın bi miktar ılısın.. Yufkayı tezgaha açın ve ortadan ikiye katlayın.. Ön kısmına iç malzemeyi katıp üzerine rendeleğiniz kaşarı ekleyip dört bir kenarından katlayın katladığınız kısımlara bir iki dmala su sürün yufkalar açılmasın yapışsın.. Tavaya iki üç damla sıvı yağ ilave edin ve ocağın latını yakın tavada böreğinizi arkalı önlü pişirin.. Sıcak olarak servis yapın afiyet olsun..

28 Haziran 2011 Salı

27 Haziran 2011 Pazartesi

SODALI BÖREK...


MALZEMELER;
4 Yaprak yufka
Lor peyniri
Pul biber karabiber tuz ( Miktarı arzuya göre)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Adet yumurta sarısı
susam
1 Adet soda
Bir tutam maydanoz
YAPILIŞI;
Lor peynirin içerisine ince kıydığınız maydanozu ve baharatları ilave edip karışırın.. Yufkayı tezgaha serin ve bir kapta çırptığınız sıvı yağ ve sütü bir kaşık yardımı ile yufkaya sürün ve ortadan ikiye katlayın.. Katladığınız yufkanın geniş kenarına iç malzemeyi ilave edip rulo olarak sarın..Sardığınız ruloyu yuvarlayıp tepsiye alın Tüm malzemeyi aynı işlemden geçirin.. En son üzerine bir adet sodayı ilave edin ve bir gece buzdolabında bekletin.. Bir gün sonra Bir yumurtanın sarısına bir iki damla sıvı yağ katıp böreğin üzerine sürün ve susam ile tatalandırıp fırında üzeri kızarana kadar pişirin.. Afiyet olsun..