21 Kasım 2008 Cuma

Kızkardeşimden enfes bir sandiviç...










KASAR PEYNIRLI ETLI SANDIVIC

MALZEMELER:

1 tane zevke gore ekmek
300 gr. yagsiz uzunlamasina ve ince dogranmis et ,parmak uzunlugunda
olmasi yeter... (eti yarim dondurup keserseniz daha kolay ve ince kesersiniz)
bir kac dilim kasar peyniri, yada elinizin altinda hangi peynir varsa
yarimsar tane kirmizi ve yesil biber ince seritler halinde kesilmis dolabimda yesil ve kirmizi biberim yoktu o nedenle her zamanki gibi ne varsa onu kullandim .. iki tane yesil biber tursusunu halka halka dogradim ,kirmizi biber yerinede kozlenmis konserve kirmizi biber vardi bikac serit ondan kullandim..
  • 1 cay kasigi kirmizi yaprak biber
  • yarim cay kasigi kara biber
  • bir cay kasigi tuz
  • iki dis kiyilmis sarımsak
  • 1 buyuk sogan seritler halinde kesilmis
  • iki kasik sivi yag

YAPILISI:

Yagimizi tavamiza alalim isitalim icine soganimizi koyup hafif yumusayana kadar pisirelim eger taze biber kullanacaksaniz biberleri koyalim onlarda hafif yumusadiktan sonra etimizi ve sarimsagimizi koyup kavuralim bikac dakika eger kozlenmiş biber ve tursu kullanacaksaniz etten sonra koyalim onlari daha sonra baharatlarimiz koyup bikac dakika daha kavuralim hep beraber...rendelenmis peynirimizi en son koyalim birkac karistiralim hafif erisin...
Servis tabagimiza ekmegimiz alalimortadan ikiye keselim. icini biraz ciakralimki yuva yapmis olalim etli peynirimize. ..etimizi dolduralim ekmegimize kapatip dilimlere keselim ...

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok: