2 Eylül 2011 Cuma

FINDIKLI PRATİK BAKLAVA..


MALZEMELER;
Baklava yufkası
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Kase çekilmiş fındık içi

Şerbeti için;

4 Su bardağı Şeker
4 Su bardağı su
Birkaç damla limon

Yapılışı;
Kaynayan şerbete iki üç damla limon sıkıp kaynayınca ılımaya bırakın.. Diğer taraftan yufkayı açıp içine fındık serpin .. Üzerine bir baklava yufkası daha kayıp tekrar fındık içi serpin ve rulo halinde sarın.. Sardığınız yufkayı ucundan başlayarak dolayın ve yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin.. Tüm işlem bitince Erittiğiniz tereyağını pratik baklavaların üzerine eşit olarak gezdirin ve fırında kızarana kadar pişirin.. Kızaran baklavayı fırından alıp ilk sıcaklığı geçince şerbetini verin.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: