9 Eylül 2011 Cuma

KIYMALI BÖREK..

MALZEMELER;
İç malzemesi ; Kıyma , bol kurusoğan, karabiber, pulbiber, tuz ve sıvı yağ..
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda bir kaç dk sote edin sonra kıymayı ekleyip birlikte kavurun .. Kavrulan iç malzemenin tuzunu baharatını ekleyip ocaktan alın..
HAMURU İÇİN;
1 yumurta
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Dolu yemek kaşığı yoğurt
Yaş mayanın dörtte biri
1 çimdik şeker
tuz
ve aldığı kadar un
Sıvı yağ ( kızartmak için )..

YAPILIŞI : Unu geniş bir kaba alın ve 1 su bardağı ılık suda eritiğiniz mayayı şekeri tuzu ve yumurtayı ekleyip hamuru yoğurun..Yoğrulan hamuru 20 ,25 dk mayalandırın ..Mayalanan hamuru bir tabak büyüklüğünde açın.. ve iç malzemesini katıp ikiye katlayın .. kenarla parmak uçlarınızla bastırınkı kızarırken açılmasın.. Kızgın yağda kızartın.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: