5 Ocak 2009 Pazartesi

ADANA YEMEKLERİ .. KURU PATLICAN BİBER DOLMASI..

ADANA YEMEKLERİ...
KURU PATLICAN DOLMASI VE KURU ACI BİBER DOLMASI

MALZEMELER:

10 Adet kuru patlıcan

10 Adet kuru antep acı biberi

2 Çorba kasesi pirinç

200 gr kıyma

3 Adet domates

1 Baş sarımsak

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 limon

1Dolu yemek kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber, nane

YAPILIŞI:

İlk önce patlıcan ve biberleri yıkayın kaynayan suya atıp 1 dakika bekleyip yumuşayan patlıcan ve biberleri tencereden çıkarın.. Diğer taraftan dolmasının içini hazırlayın.. Bunun için bir tepsiye domatesleri küçük küçük doğarayın.. İçerisine kıydığınız sarımsakları ,yıkayıp süzdüğünüz pirinci, salçayı yağı, kıymayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.. İç harcı dolmalara doldurup bir tencereye alın.. Üzerine limon sıkın.. İsteyen limon yerine nar ekşiside katabilir..Dağılmamaları için üzerine bir tabak kaparın ve 2 su bardağı su ekleyin önce harlı sonra kısık ateşte pişirin..Dolma suyunu çekince altını kapatın hemen tencereden çıkarmayın biraz dinlesin ve suyunu iyice çeksin ..Sonra Servis tabağına alabilirsiniz.. DİPNOTTT!!: İç malzemesinin ölçüsü patlıcanların ve biberlerin büyüklük ve küçüklüklerine göre değişebilir.. Yaptığım antep biberleri büyüktü ve bayağ bi iç malzeme aldı.. İç malzemeyi ayarlarken bunu göz önünde bulundurmayı unutmayın.. Bu ölçü tam yetti. hiç artmadı diyebilirim..

2 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Hımmm :) ben kimde gördüm sabah aynı bu görüntülerden..Hah ayfersultan'da..Ohh sıralamışınız kuruları..Bayıldım en çokta patlıcana..Burda kuruttum bende ama Bolu'da beş yıl boyunca yağmurdan yaştan nemden kurutamadımdı sağdan soldan gönderen oldu çokcana.
Burda bile kalorifor borusuna naneyi tutuşturuyorum kuruyor hemen..
Emeğine sağlık deniscafe misler gibiydi..Haftan hayırlı olsun..

ayfersultan dedi ki...

SA.dolmalarınız nefis damak tadına göre tarifler degişiyor.bu tarifte güzel ellerinize sağlık