30 Ocak 2011 Pazar

ADANA YEMEKLERİ.. SIKMA..(Peynirli )

PEYNİRLİ SIKMA
MALZEMELER;
6 Orta su bardağı un
4/1 Paket yaş maya (Mayanın 4/1 ni kullanın)
Tuz ,Margarin
Su
500 gram beyaz peynir
1 Adet kuru soğan
1 Tutam maydonoz
1 Çay kaşığı pul biber ( Acı sevenler ölçüyü artırabilir yada katmayabilir)



YAPIŞILIŞI;
İlk önce hamuru hazırlayın.. Geniş bir kaba unu katıp içerisine tuzu ekleyip karıştırın.. 1 su bardağı ılık suda yaş mamayı çözdürün ve suyu una ilave edip hamuru yoğurun.. Hamuru bir kenara alın biraz dinlensin.. Bu arada siz iç malzemeyi hazırlayın.. Beyaz peniri çatalla ezin içerisine ince kıyılmış kuru soğan, kıyılmış maydonoz, ve pul biberi ekleyip karıştırın.. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapın ve onları tek tek açın.. Açtığınız yufkaları teflon tavada yada saçta tek tek pişirin ..

Yufkaları pişirirken kurutmamaya dikkat edin.. Çok pişirirseniz kururlar..Yufkaları her pişirdiğinizde içini margarinle yağlayın (sadece içini) ve içine peynirli harçtan katarak sarın.. Sardığınız hazırladığınız sıkmaları diğerlerini yaparken siz bir tepsiye alın ve üzerini bir bezle örtün..

Sıkmaları başka bir öğüne kaldırmış iseniz dışına çok hafif margarin sürerek tekrar ısıtabilirsiniz.. Çıtır çıtır nefis oluyor.. Tabi bu tamamen arzuya kalmış. AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok: