3. Bardak un
1 Yumurta
Su
1yemek kaşığı biber salçası
100 gram kıyma
sıvı yağ, nane ,karabiber
limon suyu tuz,maydanoz
YAPILIŞI:
Önce Geniş bir kaba unu katın içerisine tuz su katın ve yumurtayı kırın kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın..Suyu ilave ederken yavaş yavaş ilave edin hamurun kıvamını daha kolay tuttursunuz birden eklemeyin..
Bir tencereye su katın içine tuz ve limon suyu ekleyerek kaynatın..kaynayan suya hazırladığınız hamurları katın kaynasın.. Diğer taraftan tavaya bi parça sıvı yağ biraz salça biraz nane ekleyip pişirin.. Çorbanız pişip hamurlar yukarıya çıkmaya başlayınca salçalı sosu çorbaya katın..
En son kızarttığınız hamur kıtırlarını çorbaya ilave edin..Çok güzel bir çorbadır .. Kış mevsiminde de çok iyi gider .. Afiyet olsun..
3 yorum:
.tam tamına annemim yaptığı gibi olmuş....kıtır en sevdiğim kısmıdır çorbada...bayılrım....harika olmuşş ellerinize sağlık..
Evet kıtrlar çorbaya hakikaten güzel bi tat veriyor.. Çok tşk ederim.. sevgiler..
Annem ve annanem aynisini yapardi. Cok sevilen bir yemektir bizde :)
Yorum Gönder