29 Ocak 2011 Cumartesi

YÜKSÜK ÇORBASI.. ADANA YEMEKLERİ

MALZEMELER: (3 Kişilik..) Malzemeleri kişi sayısına göre katlayarak artırabilirsiniz..
3. Bardak un
1 Yumurta
Su
1yemek kaşığı biber salçası
100 gram kıyma
sıvı yağ, nane ,karabiber
limon suyu tuz,maydanoz
YAPILIŞI:
Önce Geniş bir kaba unu katın içerisine tuz su katın ve yumurtayı kırın kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın..Suyu ilave ederken yavaş yavaş ilave edin hamurun kıvamını daha kolay tuttursunuz birden eklemeyin.. Kıymayı bir kaba alın içerisine tuz, ince kıyılmış maydonoz, karabiber ekleyin ve bu harçtan minik parçalar kopararak kare kestiğiniz hamurun tam ortasına katın.. hamuru uçlarından kapatın ve tüm hamuru aynı işlemden geçirin.. Yüksük çorbasının aslına nohut katılır .. Fakat ben bu defa artan bi parça hamuru değerlendirdim.. Artan hamuru elimle şekil vererek incelttim ve minik minik kestim bu kestiğim hamur parçalarını kızgın yağda kızartıp bir kaba yüksük çorbası pişitikten sonra üzerine ilave etmek üzere kaldırdım .. Kıtır kıtır bir tat veriyor.. denemenizi tavsiye ederim..
Bir tencereye su katın içine tuz ve limon suyu ekleyerek kaynatın..kaynayan suya hazırladığınız hamurları katın kaynasın.. Diğer taraftan tavaya bi parça sıvı yağ biraz salça biraz nane ekleyip pişirin.. Çorbanız pişip hamurlar yukarıya çıkmaya başlayınca salçalı sosu çorbaya katın..

En son kızarttığınız hamur kıtırlarını çorbaya ilave edin..Çok güzel bir çorbadır .. Kış mevsiminde de çok iyi gider .. Afiyet olsun..



3 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

.tam tamına annemim yaptığı gibi olmuş....kıtır en sevdiğim kısmıdır çorbada...bayılrım....harika olmuşş ellerinize sağlık..

deniscafe dedi ki...

Evet kıtrlar çorbaya hakikaten güzel bi tat veriyor.. Çok tşk ederim.. sevgiler..

Hacer dedi ki...

Annem ve annanem aynisini yapardi. Cok sevilen bir yemektir bizde :)