Malzemeler
1 Su bardağından iki parmak az irmik
4 Su bardağı un
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay bardağı pudra şekeri
3 Yumurta ( bi tanesinin sarısı dışına sürülecek)
1 İri limon kabuğu rendesi
Üzeri için öğütülmüş antep fıstığı
Şerbet;
5 Su bardaı su
4 Su bardağı şeker
3,4 Damla limon suyu
Hazırlanışı
En önce şeker ve su ile şerbeti hazırlayın Şerbeti 15 dk kaynattıktan sonra içine limon suyunu ekleyip bi süre daha kaynatın.. Şerbet kıvamını alınca . Ocağın altını kapatın ılımaya başlasın.. Şerbet ılık olması gerekiyor..
Diğer taraftan İki yumurta ve pudra şekerini iyice çırpın sonra diğer tüm malzemeyi ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun.. Hamuru iyice yoğurup toparlanınca hamurdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yassı yada oval şekiller verip fırın tepsisine dizin.. şeker parelerinizn yuvarlak olanlarının ortasına parmağınızla bastırarak şekil verin .. Diğer oval yada yassı olanlara ise çatalla hafif bastrarak şekil verin.. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında yumurtaların üzeri iyice kızarana kadar pişirin.. Pişen şeker paraleri fırında alıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetini verip şerbeti iyce çekene kadar bekyeyin.. Servis yaparken üzerine öğütülmüş antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder