Malzemeler
2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı ince köftelik bulgur
1 Çay bardağı sıvı yağ
1.5 Yemek kaşığı biber salçası
1 Adet iri kuru soğan
1 Tutam maydanoz
2 Tane yeşil soğan
Tuz,kimyon, pul biber
Hazırlanışı
Mercimeği yıkayın bir tencerede bir parmak geçecek kadar su ilave edip mercimekleri pişirin.. Mercimekler pişmeye başlayıp suyunu çekince çok az su kalınca içerisine köftelik bulguru ilave edin ve iyice karıştırın.. Sonra ocağın altını kapatın ve mercimekle bulguru birlikte demlenmeye bırakın.. Bulgur iyice yumuşayıp suyunu çekince geniş bir tepsiye çıkarın soğumaya başlasın.. Diğer taraftan kuru soğanı ince kıyın ve sıvı yağla iyice sote yapın içerisine salça tuz ve baharatı ilave edip birlikte bir iki dk pişirin pişen sosu mercimekli köfteye ekleyip iyice karıştırın.. Son olarak ince kıydığınız taze soğan ve maydanozu ilave edipi tüm malzemeyi harmanlayın..Elinizle köfte şekli verip limonla ve salata ile mis gibi karanfil kokan bi çayın yayına servis yapın :).. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder