Bu gün greçka yani diğer bi adıyla karabuğday dan bahsetmek istiyorum..Henüz ülkemizde çok fazla tanınmayan bir gıda.. Faydalarına gelince gluten alerjisi olan çocuklar ve yetişkinler için kurtarıcı bi gıda.. Ayrıca Kalp ve damar sağlığı , kolestrol ,yüksek tansiyon, şeker hastalığı, ve ÇÖLYAK HASTALIĞI na karşı yardımcı besin.. Yapılışı ise aynı yaptığımız pilavlar gibi. Ben domatesli biberli soğanlı baharatla tatlandırarak pişirmeyi seviyorum.. Dileyen farklı alternatifler geliştirebilir...
Malzemeler
TAVUK ETLİ ENGİNAR
Yarım göğüs piliç
2 Adet enginar
1 Adet havuç
1 Adet kuru soğan
sıvı yağ
1 Çay kaşığı salça
Tuz, kimyon
Hazırlanışı
Tavuk etini doğrayıp bi tencerede üzerini biraz geçecek kara su ekleyip ve tencerede biraz su kalacak şekilde pişirin ve bir tabağa alın..
Diğer taraftan tencereye sıvı yağı soyup temizlediğiniz enginarı soğanı ve havucu doğrayarak yağda soteleyin..
İçine salçasını tuzunu ve baharatını ekleyip bi iki karıştırın..
Son olarak tavuk suyu ve etini ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirin..
pilavın yanına servis yapın.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder