1 Ocak 2009 Perşembe

MEYVELİ YAŞ PASTA..

Bu pastayı yeni yıl için yapmıştım..Hazır ürünler kullandığım için tarifi yazmıyorum nasılsa Pasta malzemelerinin üzerinde yazıyor tarifler ve ölçüler.. Pandispanyayı vişne reçeli ile ıslatım ve ilk kata ince bir kat vişne reçeli sürdüm..Sonra hazırladığım muzlu pasta kremasını sürdüm.. Üzerinede bi kat ince kesilmiş çilek ekledim.. ince bi kat daha pasta kreması ..En son ise çilekli krem şanti ile kapatıp dilimlenmiş çilek ile süsledim.. Karışık bi pasta oldu.. Kişisel fikrim meyvelerin aroması birbirine çok yakışmıştı biz çok beğendik..


7 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Deniscafem günaydın...Bende sakakat sende pasta..Benim tabağın üstüne şu enfes pasta ne güzel giderdi..Emeğine sağlık..
Birçok arkadaşta kendi yaptıkları pandispanya ve krema tarifleri var..Onlarıda dene mutlaka..Bende yapıyorum ama kremasını kendim yaptığım içinde acaip üşeniyorum..Hayatımda ilk kez ramazan ayında pasta keki aldım hala duruyor..Aklıma eserse tramisuya dönüşecek ama ne zaman:))))
Afiyetler olsun sizede her daim..

Adsız dedi ki...

Sevgili Akasyakokusu günaydın hoş geldin.. Sabah sabah neşe getirdin bloğuma.. Teşekkür ediyorum.. Hazır pandispanya kullanımına gelince haklısın çoğunlukla bende kendim yaparım pandispanya ve keremasını pasta yaptığım zamanlar En son yaptığım portakallı pasta gibi..Ama malum yeni yıl telaşı hazırlık alışveriş iş böyle zamanlarda kurtarıcı oluyor bu ürünler arada da hiç fena olmuyor güzel oluyor :) ..Sevgiler kocaman..

leyya dedi ki...

ben de kişisel fikrimi beyan ediyorumm..pasta harika görünüyor.işte benimde böyle yeteneklerim yok naparsınız.bakıp bakıp bigün belki diyorum))eline sağlık arkadaşım

Mutfaknotlari dedi ki...

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;http://porselendemlik.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için05 ocak 2009 (PAZARTESİ)- 18 OCAK2009 TARİHLERİ ARASINDA “PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 33” EV SAHİBESİ OLARAK http://mutfaknotlari.blogspot.com/ GÖREV YAPACAĞIMYANİ BEN YAPACAĞIM…SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 33.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

keskinli dedi ki...

pasta olsunda benim icin gerisi
bos enfes olmus canim ellerine saglik özelikle süslemene bayildim sevgiler hayirli cumalar

eldivenlerim dedi ki...

harikasın, pasta enfes gözüküyor, ellerin sağlık arkadaşım....

uygarimizlahayat dedi ki...

Çay&Kahvecim merhaba, tekrardan aramıza dönmüşsün çok sevindim, hemde yeni bir adresle, herşey çok güzel görünüyor canım her zaman görüşmek dileği ile yeni yılın kutlu olsun, mutlu yıllar diliyorum sevgiler... eski blogcu seri http://seri.blogcu.com yeni adresim http://ugurbocegimleafiyetle.blogspot.com