14 Ocak 2009 Çarşamba

FIRIN TAVA..

FIRIN TAVA.. Biz ailece bu yemeği çok severiz ama acılı olmak kaydı ile..Bu hafta pazarda patlıcanların güzelliğini görünce dayanamadım aldım .. Bu mevsimde böyle güzel üstelik.. Genellikle mevsimine göre sebzeleri tüketmeye çalışıyoruz ama bazı zamanlarda böyle istisnalar oluyor canımız isteyince..
Fırında Tavayı Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 34” e ev sahipliği yapan http://fzehra.blogcu.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.. Kolay gelsin..
Tarif:
Malzemeler:
1 Kg patlıcan
500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 Adet iri domates
3 Adet sivri biber
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı karabiber
1 Şeker kaşığı pul biber
1 Yemek kaşığı acı biber salçası
1 Türk kahve fincanı su
Yapılışı:
Tüm malzeme yıkanır doğranır.. Bir tepsiye alınır.. Eti eklenir.. İçine yağı, salçayı, baharatı, tuzu ve suyu katılır.. İyice harmanlanıp fırına sürülür.. İlk etapta fırın ayarı düşük olarak çalıştırılır..Suyunu salıp etler pişmeye yakın fırın sıcaklık ayarı artırılır.. Yemeğin üzeride kızarınca fırından alınır.. Sıcak olarak pilavın yanında yada sade servis yapılabilir.. Afiyet olsun..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

canım tarifi almaya geldim amma alınmıyor acaba bir işlemmi yapmam lazım bana dönersen çok memnun olurum şimdiden tşk ederim sevgilerimle

www.fzehra.blogcu.com

Adsız dedi ki...

CANIM ÇOK TŞK EDERİM ŞİMDİ ALABİLDİM EMEĞİN YAYINDA ELELRİNE EMEKLERİNE SAĞLIK TEKRAR BEKLERİM

SEVGİLERİMEL HOŞÇA KALIN..

FZEHRA

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes olmuş şimdi olsa hepsini yerdim kocaman öptüm..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

Esradan dedi ki...

merhabalar tam akşam vakti karnım açken uğradığıma pişman oldum inanın,harika gözüküyor,ellerinize sağlık, şu teknolojiyi biraz daha geliştirirlerde umarım,bir parça tadına bakma imkanıda buluruz,sevgiler