11 Ocak 2009 Pazar

AŞURE...







Hafta sonu ailece gezme günümüz.. Bu arada alışverişte yapılıyor tabi.. Deniz pazar gününü sabırsızlıkla bekler çünkü hep beraber bi yerlere gideceğiz yemek yiyeceğiz onun istediği şeyleri yapacağız.. Bu günde o günlerden biriydi.. Eve dönüşte akşamdan ıslattığım aşurelik buğday ve bakliyatla aşure yapmaya giriştim.. Bu yıl yaptığım aşurenin büyük bi bölümünü oğlumun okulundaki çocuklara götüreceğim.. Böyle bi karar aldım.. Allah herkesin yaptığını kabul etsin inşallah..


Görüldüğü gibi aşureleri çocuklar yiyeceği için daha pratik ve kolay olsun diye bardaklara kattım.. Kaşığınıda yanına ekledim.. Birazda yapımından bahsedeyim.. Çok olduğu için ölçtüğümü söyleyemem .. Resimdeki bardaklardan iki misli daha var diyebilirim.. Yapmışken ve götürmeşken kimsenin gözü kalmasın değilmi..Herkese yetsin.. Zaten aşure bereketlidir.. Ne zaman yapsam bi misafir çıkagelir.. herkesede yeter.. Her bir bardak bir kase ölçüsünde ayarladım..
Akşamdan aşurelik buğdayı iyice yıkayıp geniş bi tencerede bi taşım kaynattım.. kapağını kapadım.. Nohut ve kuru fasulyeyi de aynı işlemden geçirdim.. Öğleden sonra eve geldiğimde aşurelik buğdayın ve bakliyatları suyunu katıp ocağa aldım ve özlenene kadar pişirdim.. Pişince nohut ve kuru fasulyeyi buğdayın içerisine aldım.. Sonra çekirdeksiz üzümü ve küçük doğradığım ve yıkadığım kayısıları tencereye ekledim.. Bi süre daha birlikte pişirdim..Bir portakalın kabuğunu içerisine rendeledim.. En son şekerini ekledim.. Ve en az bi 20 dk daha pişirdim.. Sonra ocağın altını kapadım.. Aşure ılıyınca badaklara aldım üstünü tarçın, fındık, ceviz, fıstık,ve nar ile süsledim.. Tüm yapanların Allah kabul etsin..

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık ALLAH KABUL ETSİN ve tekrarını nasip etsin mutlu haftalar dilerim öptüm...

eldivenlerim dedi ki...

değişik bir sunum olmuş;)Allah kabul etsin arkadaşım, enfes gözüküyor, ellerine sağlık,
neşeli haftalar.....

uygarimizlahayat dedi ki...

Çok iyi düşünmüşsün canım, harikaaaaaa olmuş, çocukları sevinmesi herşeye değer bence, ellerine sağlık, Allah kabul etsin, bu günlere tekrar kavuşmak dileği ile öpüyorum ...

Adsız dedi ki...

Hımmm:) işkembenin üstüne aşure valla ne güzel gider..bizimde iki gün önce bitti.bekleyince katılaşıyorya şekerli suyla az sulandırıyorum biz az sulu ve sıcak seviyoruz..
bardaklara koymayı iyi düşünmüşsün nede olsa okula gidecek değilmi.servisi zor olursu zaten kasemi tabakmı taşıyacaktın..
ben payımı alayım hemen eline sağlık diyeyim.
siz oralarda gezin bakalım..biz anca markete pazara gidiyoz heheheh:))
unutmadan ankara polatlıda 94.lü yıllarda koca ustanın yeri diye işkembeci vardı..bizde eskişehir günyüzündeyiz günübişrlik gata.ya gelip gidiyoruz büyük oğlan için..orda eşim mola verir işkembe içerdi bende seyrederdim...anam bir kaşık salladım gerisi geldi.sende salla bir kaşık gerisi gelsin evde yaparsın.unla yoğurtlada terbiyesini yaparsın al sana işkembe.bak kocacın nasıl yiyo:))))hadi bybyby..çayım soğudu:)))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Görüntüsü süper olmuş.
Çocukların çok hoşuna gideceğine eminim. Allah kabul etsin.
Sevgiyle kal.

Disalce dedi ki...

canım Allah kabul etsin..bence çok şık bir görüntü olmuş...sadece çocuklara değil bence komşularada bu şekilde evlerinde kaç kişi varsa ona göre götürülebilir...çok beğendim sunumu....

bende kızım anasınıfındayken puding yapmıştım bardaklara...güzel olmuştu.....

ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Hepinize tek tek teşekkür ediyorum arkadaşlar.. Sağolun.. Evet arkadaşlar bu bardak işi gören herkesin hoşuna gitti hatta bazı arkadaşlarım aynı şekilde yapacaklarını söylediler.. Bu arada aşurem çok beğenildi.. Okuldaki çocukların çoğu yedi hatta sonuna kadar yediler buda benim çokkk hoşuma gitti açıkcası.. Öğretmen arkadaşlarda çok beğendiler.. Ve komşular elbette.. Tekrar teşekkür ediyorum.. Sevgiler..

keskinli dedi ki...

sunumu cok hos ve degisik olmus
rabbim kabul eylesin ellerine saglik sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel olmuş allah kabul etsin cnm ellerine sağlık