KISIR:
Malzemeler:
2 Su bardağı köftelik bulgur
2 Adet domates
1 Bağ taze soğan
7,8 dal taze nane
7,8 Diş sarımsak
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Yemek kaşığı biber salçası
1 Çay kaşığı karabiber
1 Adet limon yada nar ekşisi
1 Adet yeşil biber
1 Su bardağı çok sıcak su
Tuz
YAPILIŞI:
Köftelik bulgur geniş bir tepsiye alınır ve üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp iyice karıştırılır.. Ve bulgurun bi kaç dakika yumuşaması beklenir..Bu arada diğer malzemeler yıkanır doğranır..Bulgur 5 dk kadar sonra yumuşayınca içerisine salça eklenir ve salça iyice yedirilir.. Tuzu ve karabiberide katılıp tekrar karıştırılır.. Daha sonra doğradığınız tüm malzeme bulgura ilave edilir.. içine sıvı yağı ve arzuya göre limon suyu yada nar ekşisi ilave edilip iyice bir harmanlanır.. Kısırımız servise hazırdır.. Afiyet olsun..
9 yorum:
Canım kısıra bayılırım ellerine sağlık çokta şık olmuş öptüm...
cok severim marulu alsam icine kisir doldursam yesem diye dusundum ellerine saglik super gorunuyor ,sevgiler
çok severim çok
zaten bulgurlu ve acılı yemekler tam benlik
ellerine sağlık
mutlu haftasonları
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.
Sevgiyle kal.
sa.Dualarına bütün kalbimle amin diyorum.canım ellerine sağlıksarmada,kısırdaçok nefis afiyet olsun.sağlıkla kal.A.E.O.
ellerine sağlık kısır nefis görünüyor sevgiler
Canım,
seni sobeledim.
Uygun olursan cevaplarasın.
Sevgiyle kal.
Bir tepsi olsa hayır diyemem, sonra midemden kıvranacağımı bilmeme rağmöen.!! NAsıl bir sevgi anla yani:) ellerine sağlık sunum da çok hoş olmuş
Merhabalar.Yemekbloglarinda kazanç sağlayabileceğiniz bir iş teklifi var bilgi edinmek isterseniz lütfen uğrayın.İyi günler diliyorum.
http://yemekbloglari.blogcu.com
Yorum Gönder