30 Nisan 2011 Cumartesi

NAR EKŞİLİ SOĞAN DOLMASI...

Malzemeler
5 Adet iri kuru soğan
1 Kase pirinç
1 Avuç içi kadar kıyma yeterli olabiliyor bu miktara..
2 Adet domates
1 Yemek kaşığı biber salçası
4 İri diş sarımsak
1 Tutam maydanoz
1 Dolu yemek kaşığı nar ekşisi (Arzu eden daha fazla katabilir)
Sıvı yağ
Tuz, nane kimyon pul biber, karabiber

Hazırlanışı
Kuru soğanı soyun bıcakla ortadan i çizgi atın ve soğanları su kattığınız bir tencerede biraz yumuşayana kadar haşlayın.. Soğanlar haşlanınca soğuk suyun altına tutup yaprak yaprak çıkarın.. Diğer taraftan domatesi soyup küçük doğrayın.. Sarımsakları maydanozu kıyın pirinci yıkayıp ekleyin kıymayı ilave edin.. Nar ekşisi, sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.. İç harcı soğan yapraklarına doldurup sarın ve tüm malzemeyi tencerereye katın .. Üzerine 1 Kaşık sıvı yağ, 1 şeker kaşığı salça, çok az su ve biraz nane yi karıştırıp dolmaların üzerine dökün.. Dolmaların üzerini 1 parmak su geçecek şekilde suyunu ekleyin üzerine küçük birtabak yada ağırlık kapatın ve kısık ateşte pişirin.. Pişen dolmaları 15 dk dinledirip ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir tarif ve şahane tat uyumu.İlk kere soğanlısını duyuyoru ama iyi ki burada gördüm.Ellerinize sağlık teşekkürler

deniscafe dedi ki...

Gerçekten güzel bir lezzet.. Nar ekşisi ilede çok uyumlu..Teşekkür ederim beğenmenize sevindim ayrıca :)