2 Mayıs 2011 Pazartesi

BOL SEBZELİ PİZZA....


Malzemeler
3 Su bardağı un
1 Yemek kaşığı instant kuru maya
1 Su bardağı ılık su
1 Şeker kaşığı şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı acı biber salçası ( 1 su bardağına yakın suya kara biber ve tuz ve kekikle karıştırılarak alt taban sosu yapılacak)
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 Kabak
1 Patlıcan
1 Domates
1 Kuru soğan
2 Adet biber
1 Şeker kaşığı kekik
5,6 Tane mantar
1 Su bardağı rende kaşar
Hazırlanışı
Unu geniş bir kaba katın ortasını açın içine maya şeker ve tuz ekleyip suyunu ilave edin ve yoğurun. Hamurunuz 15 Dk mayalansın.. Hamurunuz mayalanırken sizde üst malzemeyi hazırlayın.. Bunun için..Sebzeleri soyup dilimleyip tavada çok az bir kaç damla sıvı yağla pişirmeden soteleyin ve çıkarın.. (Domates ve mantar hariç)
Mayalanan hamuru altını hafif yağladığınız geniş bir tepsiye alın ve elinizle incelterek şekil vererek açın.. Tepsiniz ne kadar geniş olursa elinizle şekil verip inceltmeniz o kadar kolay olur ve hamurunuz ince olur..Kenarlarını çok az içe doğru kıvırın.. Alt taban sosu için bir bardak suya salçayı tuzu karabiberi ve kekiği katıp iyice karıştırın.. Sosu hamurumuzun tabanına sürün Sonra dilediğiniz şekilde sebzeleri soslu hamura dizin.. Kaşarı üzerine eklemeden önce fırında sebze ve pizza hamurunu pişirin.. Pişmeye yakın rende kaşarı üzerine serpip eriyince fırından çıkarın.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: