3 Mayıs 2011 Salı

KÖZLENMİŞ PATLICAN VE BEŞAMEL SOS YATAĞINDA MAKARNA..


Malzemeler
1 Paket makarna
4 Adet patlıcan
2 Su bardağına yakın süt
2 Dolu yemek kaşığı un
1 Su bardağı kaşar
Sıvı yağ
Tuz, karabiber kırmızı biber
Hazırlanışı
Önce patlıcanları közleyin.. Patlıcanlar közlenirken siz bu arada makarnalarınızı haşlayın..Közlediğiniz patlıcanları soyup ince ince kıyın.. Diğer taraftan tencereye çok az sıvı yağ ekleyin ve unu ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.. İçine soğuk sütü katıp sosu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirinki un topaklanmasın.. Pişen sosa tuzunu ve rendeleğiniz kaşarı ekleyip iyice karıştırın.. Diğer taraftan makarnayı süzün soğuk sudan geçirin ve tencereye sıvı yağ bol pul biber karabiber ve bi miktar tuz ekleyip bi iki kez çevirin... Süzdüğünüz makarnayı içerisine katın ve karıştırın.. En son servis tabağına patlıcanlı beşamel sosu üzerinede makarnayı ilave edip sıcak olarak servis yapın.. Harika bi lezzet tevsiye ederim.. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun..

Hiç yorum yok: