9 Mayıs 2011 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI..


1 Su bardağı arpa şehriye
4 Su bardağı su yada et suyu ( Ben 3 su bardağı su ve 1 su bardağı daha önceden kaynatıp kaldırdığım kemik suyunu kullandım)
2 Adet kuru soğan
2 Adet domates
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz, kuru nane, kimyon, karabiber, pul biber acı ile aranız iyi ise bol ekleyin derim..
Limon suyu
Hazırlanışı
Kuru soğanı robotta çekin bi tenceye yağ katıp soğanı ilave edin ve biraz yağda öldürün..Domateside robotta iyice çekin.. Soğana yarım kemek kaşığı biber salçası ekleyin ve birlikte biraz kavurun..Sonra domatesi ve baharatları tuzunu katıp bi iki dk birlikte kavurun.. Arpa şehiryeleri tencereye aktarın ve tüm malzemeyi iyice harmanlayıp birazda sosla birlikte kavurun.. Son olarak suyunu katıp şehriyeler pişince ocağın altını kapatıp limon suyunu ilave eddin sıcak olarak servis yapın.. Havaların dengesini bulmadığı şu günlerde hastalanmamak için yada benim gibi şifayı çoktan kaptı iseniz sizin için birebir çorba ilaç gibi gelecektir.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: