23 Mayıs 2011 Pazartesi

KABAK GRATEN...

Malzemeler
4 Adet kabak
1 Su bardağı kaşar peyniri
2 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı un
Sıvı yağ
Tuz, pul biber, karabiber, kekik

Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp soyun doğrayın ve haşlayın. Kabaklar haşlanınca bi çatal yarımıyla hafifçe ezin Damak tadınına göre tuzu ilave edin.. Ezdiğiniz kaba-kabakları aıltın bi kaç damla sıvı yağla yağladığınız fırın tepsisine yayın.. Üzerine beşamel sosu için .. Yarım çay bardağı sıvı yağda unu kokusu çıkana kadar kavurun ve iki bardak sütü ve birazda tuz ekleyip ekleyip sosu kıvam alıncaya kadar pişirin..Pişen sosu kabakların üzerine ilave edin.. En son rendeleiğiniz kaşarları ve baharatları ekleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirin .. Sıcak olarak servis yapın.. Afiyet olsun..

2 yorum:

su dedi ki...

ellerınıze sağlık

deniscafe dedi ki...

çok tşk ederim..