5 Mayıs 2011 Perşembe

LOKMA TATLISI

Malzemeler
2 Su bardağı un
1 Şeker kaşığı kuru maya
1 Çimdik tuz ve şeker
1 Su bardağı ılık su
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için :
3 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker
Bi kaç damla limon suyu

Hazırlanışı
Bir bardak ılık suya mayayı ekleyin ve karıştırın erisin.. Unu geniş bir kaba alın ve içine şeker ve tuzu katıp mayalı ılık suyu ilave edip unu mayayyı ve suyu birbirine iyice yedirene kadar karıştırın.. Yarım saat mayalandırın..
Hamurunuz mayalanırken siz tencereye suyu şekeri ve limon suyunu katıp şerbet göz göz oluncaya kadar pişirin.. Şerbet ne çok koyu nede çok sıvı olacak.. Şerbetiniz kıvamı alınca ocaktan alın soğusun çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor..
Hamur mayalanınca derin bir tavaya sıvı yağı ekleyin yağ ısınınca küçük bir çay kaşığı yardımı ile hamurdan parçalar koparıp diğer çay kaşığı ile ise yağa aktarın.. Bu işlemi avucunuzun içerisine malzemeyi alıp avucunuzu sıkarakta yapabilirisniz. Artık hangisi kolayınıza gelirse.. Lokmalar kızarıp altın rengini alınca soğuk şerbete aktarın.. Bi kaç dakika soğuk şerbette tutu çıkarın.. Tüm malzemeye aynı işlem yapılacaktır.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: