5 Mayıs 2011 Perşembe

ŞIRDAN DOLMASI..


Malzemeler
5 Adet kuzu şırdanı
1 Kase pirinç
2 Adet domates
2 Adet kuru soğan
Avuç içi kadar ince kıyılmış iç yağ
Bir tutam maydanoz, nane
1 Yemek kaşığı salça
Bol kara biber pul biber ve kimyon tuz
Hazırlanışı
Öncelikle şırdanları çok iyi temizlemek gerekiyor.. Bol tuzla ovun sonra bol suda yıkayın.. Tekrar limonlu ve tuzlu suda bi kaç saat bekletin.. Tekrar bol suda yıkayıp temizleyin..
Diğer taraftan iç malzemeyi hazırlayın.. Bunun için domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.. Soğanı maydanozu naneyi kıyın . Pirinci yıkayın İç yağı kıyın ekleyin .. Salça baharat ve tuzu sıvı yağı katıp iç malzemeyi iyice harmanlayın...
iç malzemeyi yıkadığınız şırdanların içerisine doldurun ve ağızlarını dikin. Geniş bir tencereye alıp üzerine geçecek kadar su ekleyip pişirin..Çatalla yırtmadan kontrol edin şırdanlar ve pirinç piştiğinde servise hazır demektir.. SICAK OLARAK BOL PUL BİBER VE KİMYONLA SERVİS EDİLİR.. AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: