20 Kasım 2008 Perşembe

Domates soslu peynirli makarna...





Bana vazgeçemeyeceğin 3 yemek say denilse ilk sırayı makarna alır... Salatasından ,sebzeli olanına ,sadesinden ,kıymalı olanına her şekliyle makarnaya bayılırım...Sanırım benim gibi düşünen insan hiç azımsanmayacak sayıda...
Malzemeler
Yarım paket makarna
3 Adet domates
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 Çay kaşığı karabiber , tuz
1 Tutam maydanoz
Yapılışı
Bir tencerede suyu kaynamaya alın.. İçerisine bir çay kaşığı tuz ve bir kaç damla sıvı yağ ilave edin... Kaynaya suya makarnaları katın ve haşlayın... Haşlanan makarnaları süzün ve yapışmamaları için soğuk sudan geçirin.. Tekar süzün... Diğer taraftan tencereye sıvı yağı ilave edin... Biber salçasını katıp şöyle bir karıştırın... Kabuklarını soyup rendeledeğiniz domatesleri ve döğülmüş sarımsakları malzemeye katıp bi kaç dakika özlenene kadar pişirin... Tuzunu ve karabiberini ekleyip makarnaları sosun içerisine alın bir iki üç defada öyel karıştırınki sosun o mis gibi kokan meyanesi tamamen makarnlara geçsin.. Makarnaları servis tabağına alın... Üzerine rendelediğiniz peyniri ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin... İşte pratik ve servise hazır mis gibi bir makarna...










Hiç yorum yok: