27 Kasım 2008 Perşembe

KARNI YARIK




Patlıcan mevsimi biterken son bir kaç kez daha yapalım dedim.. Bizim evde çok sevilen bir sebzedir patlıcan.. Bu günde karnı yarık pişirdim.... Çok bilinen bi tarif omasına rağmen yemek yapmaya yeni başlayanlar için yada bilmeyenler için paylaşmanın faydalı olacağı inancındayım..

MALZEMELER:
7 Adet patlıcan.
. 3 Adet domates.
. 1 Adet kuru soğan.
. 2 ,3 diş sarımsak
. yarım yemek kaşığı biber salçası.
. 200 gr kuzu kıyma.
. 1 Çay bardağı sıvı yağ.
. 1 Çay kaşığı karabiber , Tuz.
. 3, 4 Dal maydanoz

YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin.. Acı suyu çıkan patlıcanları yıkayıp peçete ile suyunu alın... Tavaya yağı alın yağ kızınca patlıcanları tüm olarak tavanın içine atın... Kısık ateşte patlıcanları kızartın... Ocağınızın altı çok harlı olursa patlıcanlar çabuk kızarır ama yumuşamaz sert kalır... patlıcanlar kızarınca bir tabağa alın.. Aynı yağın içerisine kıymayı ve küçük küçük doğradığınız soğanları atın kısık ateşte karıştırarak pişirin... Sırasıyla salçayı, kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri ve ince kıydığınız sarımsakları, tuzunu ve baharatını ekleyip hepsi iyice özlenene kadar pişirin... ve ocağın altını kapatın... Patlıcanları bir tepsiye alın ve ortalarını bir çatal yardımı ile açın içerisine kıymalı sosu katıp fırında bir 10 dakika dahab pişirin.. Servis tabağına alın kıyılmış maynadozu ekleyip sıcak olarak servis yapın.. Afiyet olsun....



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kokusu buralara kadar geldi desem yalan olmaz!O kadar karni yarik yedim ve gordum bu kadar istah acici gel beni yediyen gormedim! ELLERINIZE SAGLIK!!!!