4 Mayıs 2011 Çarşamba

TURŞULU VE NAR EKŞİLİ KISIR...



2 Su bardağı köftelik bulgur
1,5 Yemek kaşığı acı biber salçası
2 Adet domates
1 Çay bardağı sıvı yağ ( arzu eden yağ miktarını artırabilir)
1 Tutam maydanoz
1 Tutam taze nane
4 Dal taze soğan
Damak tadına göre nar ekişisi (ben 4 yemek kaşığı kattım)
3 Diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Kornişon turşu
Hazırlanışı
Geniş bir kapta bulguru ıslatacak kadar sıcak su ile ıslatın.. Bulgur birkaç dk yumuşasın. Siz bu arada kısırın malzemelerini ince olarak kıyın.. Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın..Sarımsakları ezin yada doğrayın..Kornişon turşuyu küp doğrayın ..Isladığımız ve yumuşamış bulgura sırasıyla salça sıvı yağ tuz ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın.. En son diğer doğradığınız tüm malzemeyi ve nar ekşisini ekleyip çayın yanına servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kısır harika görünüyor.Ayrıca kornişon turşusu eklemişsiniz güzel ve kısırla uyumlu bir tat.İyi düşünülmüş.Kısır bence bahar aylarının çok sağlıklı yemeklerinden biri,ben özellikle çok bol (aşırı) yeşilikli seviyorum.Elinize sağlık

deniscafe dedi ki...

Katılıyorum kısır bahar ve yaz aylarınının güzel yemeklerinden birisi. Çok tşk ederim ayrıca..