8 Şubat 2011 Salı

PROFİTEROL

MALZEMELER;
2 Su bardağı un
1 Su bardağı su ve 1 kahve fincanı süt
3 Yumurta
4/1 margarin
1 Çay kaşığı şeker ve bir çimdik tuz
Kreması için;
2 Bardak süt
1 Su bardağı toz şeker
4 Yemek kaşığı un
2 Adet yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı nişasta
vanilya
Üzeri için çikolata sosu
2 Su bardağı süt



YAPILIŞI;
Tencereye suyu katın ve kaynayınca margarini ilave edin margarin eriyince unu ekleyin ve hamur toparlanana kadar pişirin.. Hamur toparlanınca ocağın altını kapatın .. ve hamurunuz soğuyunca yumurtaları tek tek içerine iyice yedirerek kırın.. Her kırdığınız yumurtayı iyice yedirin diğerini sonra kırın.. Hamuru bir süre 30 dk dinlendirin ve sonra hamurdan çay kaşığı ile parçalar koparıp yağladığınız fırın tepsisine dizin.. 180 derece de fırının kapağını açmadan 15 ,20 dk pişirin.. Pişen profitollerin içerisine kremayı doldurun ve üzerine çikolatalı sosu ekleyip servis yapın..
Kremanın yapılışı:
Krema malzemelerini bir tencerere alın sürekli karıştırarak pişirin ve vanilyayı ekleyin .. Ocağın altını kapatın soğuduktan sonra kremayı profitollerinizin içerisine doldurun..
En son olarak 2 su bardağı süt ile pişirdiğiniz çikolata sosunu profitolerin üzerine dökün.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: