MALZEMELER;
Yarım tavuk göğsü
2 Subardağı bulgur
1 Adet havuç
1 Adet kuru soğan
2 Adet yeşil biber
1 Adet patates
2 Adet domates
1 Çay bardağı sıvı yağ
1Yemek kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber, kimyon,kekik
3 Su bardağı su
maydonoz
YAPILIŞI;
Tavuk etini küp şeklinde küçük doğrayın. Tencereye sıvı yağı katıp tavuk etini bir kaç dakika sote yapın ardından sırayla doğradığınız soğan ,havuç, biber patates ,domates ve baharatları ekleyip 5 dk pişirin .. Pişen sosa bulguru ilave edip bir iki çevirin sonra suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.. En az 10 dk dinlendirin öyle servis yapın.. Ben işim olduğundan dinledirmeden fotoğraflamak zorunda kaldım.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder