2 Şubat 2011 Çarşamba

ÇİN BÖREĞİ...


MALZEMELER,
1 Bağ pırasa
Yarım göğüs piliç
1 Adet havuç
2 yaprak yufka
1 Tane kabak
sıvı yağ
Galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ,kekik pul biber
3 yumurta
Arzu eden 1 Şeker kaşığı soya sosu ilave edebilir.. Ben eklmedim..
YAPILIŞI,
Göğüs pilici çok ince şeritler halinde kesip tavada biraz çevirin sonra sırasıyla yıkayıp doğaradığınız ( ben julyen doğradım tüm malzemeyi ).. tavaya ilave edip tüm malzeme rengi dönüp pişene kadar soteleyin.. Baharatları tuzu ekleyip soğumaya bırakın..
Yufkayı geniş bir tezgaha açın.. yufkayı ortadan 6 Yada 8 e bölebilirsiniz.. ILıyan iç mazeyi kestiğiniz parçanın geniş kısmına bi miktar katıp sigara böreği sarar gibi sarın( eliniz korkak alıştırmayın :) bol katın iç malzemeyi).. Son olarak başka bi kapta çırptığınız önce yumurtaya sonra galeta ununa buladığınız pratik çin böreğinizi yağda her tarafı eşit pişecek şekilde kıazrtın.. Sıcak olarak servis yapın.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: