MALZEMELER;
5 Su bardağı un
1 Su bardağı ılık su
2 Yumurta ( 1 tanesi hamurun içine ,diğer sarısı pidenin dışına sürülecek)
1 Su bardağı sıvı yağ (yarısı hamura yarısı iç malzemeye)
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
1 Tane kuru soğan
Yarım paket yaş maya
1 Şeker kaşığı tuz ve şeker
Patates
Karabiber , pulbiber,kimyon, kekik
Üzeri için yarım demet maydonoz
YAPILIŞI:
Mayayı ilık suda şeker ile eritin. Unu geniş bir kaba alın içine mayalı su tuz yumurta ve sıvı yağı ekleyip yoğurun..30 Dk mayalandırın..
Hamur mayalanırken diğer taraftan patatesi haşlayıp ezin.. Tavaya kalan sıvı yağı katıp yemeklik doğradığınız kuru soğanı soteleyin.. salçayı ve baharatları bolca ekleyin.. Çünkü bu baharatlar çok güzel tatlandırıyor pideyi.. Ocağın altını kapatın ılısın.. Hamuru yumurtadan biraz büyük bezelere bölün.. Merdane yardımı ile açın içine iç malzemeyi katıp kenarlarını kıvırın .. Kenarlara yumurta sarısı sürüp bi 10 dk daha mayalandırın .. Son olarak üzeri kızarana kadar pişirin.. Maydanozla süsleyin.. AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder