MALZEMELER;
10 adet milföy yaprağı
1 Yumurta sarısı
çörek otu
Üzerine ayrıca pul biber ve kekik
3,4 Adet patlıcan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Kuru soğan
1 İri domates
1 Şeker kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber,pulbiber
YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağda hafif sote yaparken soyup tuzlu suda acısını çıkarttığınız küçük küp doğradınız patlıcanları ilave edip sote yapmaya devam edin ..Son olarak salça tuz ve baharatı bolca ilave edip ılımaya bırakın..İç malzeme ılıyınca Buzu çözülen milföyleri merdane yardmı ile uzunlamasına açın.. İçine iç malzemeyi katıp sarın.. Yumurta sarısını sürüp çörek otu kekik ve pul biberle üzerini
tatlandırın.. Kızarana kadar fırında pişirin.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder