9 Şubat 2011 Çarşamba

NOHUTLU PİLAV

MALZEMELER;
2 Kase pirinç
1 Kase haşlanmış nohut
1 Su bardağı şehriye
1 Çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ,karabiber, 1' e 1 buçuk ölçü su veya et suyu...
YAPILIŞI..
Nohutu haşlayın süzün.. Pirinci yıkayın süzün.. Sıvı yağı tencereye alın ve şehriyeleri rengi dönüp kızarana kadar kavurun.. Pirinci ekleyin tuzunu ilave edin ve bir kaç dakika birlikte kavurmaya devam edin.. Suyunu ve tuzu ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin .. pişmeye yakın haşladığınız nohutu ve son olarak tereyağını ilave edin ve üzerine bir peçete kapatarak bir süre dinlendirin..

Hiç yorum yok: