6 Şubat 2011 Pazar

SİMİT...

Bu güzel pazar sabahında ev ahaline şöyle sıcacık fırından yeni çıkmış çıtır çıtır simit yanında kaşar ve çay misler gibi yaparsanız kim hayır diyebilirki.. Bu evde ilk simit denemem oldu.. sonuç gayet iyiydi.. Her ne kadar taş fırın simidinin yerini tutmasada yinede ev ahalisi ve şahsi fikrim sabah erken kalkmaya değdiği, yolunda..
MALZEMELER:
4 Orta boy su bardağı un
4/1 yaş maya
1 Su bardağı ılık su
1 Çay kaşığı tuz ve şeker
1 Kahve fincanı sıvı yağ
susam
pekmez
YAPILIŞI:
Mayayı bir bardak ılık suda çözdürün..Unu geniş bir kaba alın kenarlarına tuzu serpiştirin.. ortasına şekeri ve ılık suda erittiğiniz mayayı ekleyin yoğurun.. sonra sıvı yağı ilave edip yoğurmaya devam edin..İyice yoğurduğunuz hamuru 20dk mayalandırın.. Hamur mayalanınca hamurdan bezeler koparın ve her hamur bezesini tezgahta elininizin içiyleyuvarlayarak uzun çubuklar yapın ve köşelerini birleştirin.. 1 Yemek kaşığı pekmezi bir miktar suda eritin.. ve yaptığınız simitleri önce pekmeze sonrada susama bulayın ve 180 derecede simitleri üzeri kızarana kadar pişirin..Çıtır çıtır oluyorlar .. Yanına bir çay demleyin ve afiyetle yiyin :)

Hiç yorum yok: