MALZEMELER:
Yarım kilo yer elması
Yarım göğüs piliç
1 Adet havuç
1Adet iri kurusoğan
1Çay bardağı sıvı yağ
tuz,kimyon
Bir tutam maydanoz
1 Şeker kaşığı salça
YAPILIŞI:
Göğüs piliç etini yıkayın kuşbaşı doğrayın.. Doğragınız göğüs piliçi Bir tencereye alın üzerini geçecek şekilde su ekleyin ocağın altını yakıp pişirin.. Etler yumuşamaya başlayıp içerinide birazda suyu kalınca eti ve suyunu bir kaseye çıkarın.. Diğer taraftan kabuklarını soyduğunuz yer elmalarını ve ve havucu iri küpler halinde doğrayın.. Soğanı iri iri doğayıp diğer malzemeye ekleyin .. Tencereye sıvı yağı ekleyip doğradığınız tüm malzemeyi tencereye alın ve yağda sote yapın.. Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca salçasını tuzunu kimyonunu ilave edip karıştırın.. Tavuk etini ve suyunu ekleyip suyunu hafif çekene kadar pişirin.. En son servis aşamasında ince kıydığınız maydanozu ekleyip servis yapın.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder