1 Şubat 2011 Salı

ISPANAKLI KIYMALI BÖREK..


Kış mevsiminde bizim evin favori böreklerindendir ıspanaklı börek.. İçi yumuşacık dışıda çıtır çıtır bi börek çeşidi olunca yapıldığı gibi biter..
Malzemeler;
3 Adet yufka (Evde 3 adet vardı kişi sayısına göre sayı artırılabilir)
2 Bağ ıspanak
100 Gram kıyma ( ıspanak tadı kıymadan daha yoğun olmalı)
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı süt
2 Adet kuru soğan
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı karabiber
1 Şeker kaşığı biber salçası
Yapılışı;
Ispanakları yıkayın süzün ve doğrayın doğardığınız ıspanakları bir tencereye alın ve ocakta çok hafif pişirin .. Tam pişmesin.. Çıkarın süzün ve bir tabağa alın.. Kuru soğanları küçük küçük doğrayın ve tencereye sıvı yağla birlikte hafif sote yapın ..Ardından kıymayı katın karıştırın .. daha sonra tuzu karabiberi katıp bir kaç dakika pişirin.. Salçayı ilave edip bir iki dakika daha çevirin ve altını kapatın soğusun..
Diğer taraftan yufkayı geniş bir yerde açın içine bir yumurta ve bir çay bardağı karrıştırdığınız sütten yufkanın tümüne yedirerek sürün.. Yufkanın bir kısmını ikiye katlayın ve ikiye katladığınız bölüme ıspanaklı harçtan uzun bir şerit halinde ilave edip rulo halinde katlayın .. Katladığınız yufkayı hafif yağlanmış fırın tepsisine içten başlayarak gül şekli vererek sarın .. Tüm yufkaları aynı işlemden geçirin.. Üzerine artan yumurtalı süt karışımını sürüp susam serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun..





1 yorum:

Adsız dedi ki...

şimdi bloğunuzda böreği görünce canım çekti hemen yapmaya karar verdim :)) elinize sağlık güzel görünüyo