2 Aralık 2008 Salı



Bağ ıspanak
5 Adet yufka
4,5 Kuru soğan
1,5 Yemek kaşığı salça
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
Tuz , kırmızı yaprak biber, karabiber ,Çörek otu, susam
v Yapılışı

Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın doğrayın. Doğradığınız ıspanakları bir tencere alın ve suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen ıspanağı çıkarın süzün. Diğer taraftan Soğanı küçük küçük doğrayın. Sıvı yağı tencereye katıp yağ ısınıca soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşince salçasını, tuzunu ,karabiberini, kırmızı biberini ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatın. Tepsiyi yağlayın ve iki kat yufka katıp üzerine ıspanaklı iç malzemeden katın. Üzerine tekrar tek kat yufka katıp iç malzemeden katın Yufkalar bitinceye kadar bu işleme devam edin .En son yufkayla kapatıp bir bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde biçim vererek böreği kesin. Ben kare kestim Yoğurdu ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Böreğin üstüne gezdirin ve iyice yayın. Üzerine susam ve çörek otu serpip Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın..

Hiç yorum yok: