2 Aralık 2008 Salı

Kekikli patatesli tavuk


Kekikli patatesli tavuk.

v Malzemeler

4 Adet kalça but
4 Adet patates
3 Adet domates
2 Adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 diş sarımsak.
Tuz, karabiber, yaprak biber, kekik. Miktarları arzuya göre


v Yapılışı

Kalça butları yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerine bir bardak sıvı yağı katın. Sırayla patateslerin kabuklarını soyup, elma dilimi şekli vererek doğrayın tencereye katın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayıp patateslerin üzerine ilave edin. Kırmızı biberi şerit olarak bir parmak kalınlığında kesip, sırasıyla soymuş olduğunuz sarımsakları ve miktarını arzuya göre ayarladığnız baharatları, tuzu ve bir çay bardağı suyu ilave ettikden sonra tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte 40 – 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: