2 Aralık 2008 Salı

Patatesli ıspanak köfte


Zaman zaman dolapta sebzelerden küçük parçalar kalır. Bakarsınız hiç birinden tek başına bir öğün yemek çıkmaz. Fakat bu malzeleri birleştirince hoş bir yemek çıkıverir ortaya. Bende dolaba baktığımda 1 bağ ıspanak ve karnabaharın birkaç çiçeği kalmıştı. Üzerine küçük ilaveler yaptım. Ortaya bu köfteler çıktı. J




ISPANAKLI PATATES KÖFTE

v Malzemeler

1 bağ ıspanak
4 adet patates
5,6 tane karnabahar çiçeği
1 fincan sıvı yağ ( ıspanak ve soğanı sote yapmak için)
1 çay bardağı sıvı yağ ( köfteleri kızartmak için)
3 yemek kaşığı un
3 yumurta
1 çay kaşığı karabiber, tuz, yaprak biber.
v Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyup zar büyüklüğünde doğrayın. Karnabaharları ayıklayıp yıkayın. Patates ve karnabaharları bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayın. Ispanakları iri olarak kıyın. Tavaya sıvı yağı katıp.soğanları ekleyin 1,2 dakika soğanları pembeleştirin. Pembeleşen soğanların üzerine ıspanakları ekleyin. Birlikte sote yapın. Soğan ve ıspanaklar pişince geniş bir kaba alın soğumaya bırakın.

Haşlanan patatesleri ve karnabaharları çatalla iyice ezin ve soğuyan ıspanağa ilave edin. Bir kapta 3 yumurtayı kırın içerisine 3 yemek kaşığı un, tuz karabiber ve yaprak biberi ekleyerek iyice çırpın. Çırptığınız karışımı tüm malzemenin içerisine katın karıştırın.

Teflon tavaya sıvı yağı katın. Yağ iyice ısındıktan sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde alıp elinizde dilediğiniz şekli verip kızgın tavaya atın. Köftelerin her tarafı eşit kızarınca bir peçetenin üzerine çıkarın. Fazla yağı peçete alır. Tüm köfteler kızardıktan sonra servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak servis yapın. Pilav ve makarnanın yanına çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: