2 Aralık 2008 Salı


Malzemeler

5,6 Patates
1 Küçük karnabahar
4 Domates
4,5 Yeşil biber
4,5 Diş sarımsak
1 Limon
2 Yumurta
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ

v Yapılışı

Karnabaharları küçük olarak çiçeklerine ayırın yıkayın ve bir tencerede bir miktar su ile haşlayın. Haşlanan karnabaharların suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Patatesleri yıkayın kabuklarını soyup dilediğiniz şekilde doğrayın kağıt havlu ile suyunu alın.. Tavaya sıvı yağı alın ve yağ iyice kızınca patatesleri içine atın.eşit şekilde kızarınca kağıt havlu üzerine çıkarınki yağın fazlasını alsın. Patatesler kızarınca yıkadığınız yeşil biberleri kızartıp çıkarın.. 2 yumurtayı geniş bir kapta 2 kaşık un ve 1 çay kaşığı tuzla çırpın ve soğuyan karnabaharları bu sosa bulayıp yağda kızartın. Kızarttığınız tüm malzemeleri servis tabağına dileğiniz şekilde yerleştirin.Rendelediğiniz domatesleri ve doğradığınız sarımsakları yağda öldürün içine salçasını tuzunu karabiberini ve kırmızı biberini ilave edip en son 1 limonun suyunu ekleyip bir taşım daha pişirip ocağın altını kapatın.. Hazırladığınız ekşili sosu kızartmalarınızın üzerine ilave edin . en son olarak ince kıydığınız maydanozları serpiştirin bitmiştirJ Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: