2 Aralık 2008 Salı

KARNI YARIK



Meyve, sebze pazarlarını çok severim. Atmosferi, yeşilli, kırmızılı taze taze sebzesi meyvesi karşıdan gel al beni der. Sonra bir bakarım ki; Pazar arabamın sağından solundan, arkasından, önünden gel beni de al diye çağıran sebze meyveler sarkar. Bu hafta bunlardan biri patlıcandı. Geçen hafta dan kız kardeşimin isteği karnı yarığı pişirdim. Fakat biraz sabretmesi gerek di. Çünkü paylaşım için önce resimlerini çekip bu emeği ölümsüzleştirmem gerekiyordu. . Sabrı için ona teşekkür ediyorum. Eee o kadar sabır mükafatlandırılır değil mi? Öylede oldu J



v Malzemeler

5 adet patlıcan
200 gr kıyma
2 kuru soğan
3 sivri biber
5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet domates
1 kaşık salça
5, 6 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

v YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin. Acısı çıkan patlıcanları teflon tavada bir çay bardağı sıvı yağda her tarafını eşit kızartın. Biberleri kızartın. Kızaran patlıcanları ve biberleri kağıt havlu üzerine alın. Diğer taraftan tavaya yemeklik doğradığınız soğanı katın hafif pembeleştirin. Pembeleşen soğanların üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma ve soğan iyice piştik den sonra üzerine sırayla salça kabuklarını soyduğunuz ve küp doğradığınız domates, karabiber ve tuzunu ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirip altını kapatın.

Patlıcanları fırın tepsisine dizin ortasını bir kaşık yardımıyla açın. İçine hazırladığınız kıymalı harcı doldurun. Üzerine ortada ikiye kestiğiniz biberleri yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: