MALZEMELER:
1/2 su bardagi pekan fistigi( iri cekilmis)
1/2 su bardagi badem (iri cekilmis)
1 su bardagu bal
2 subardagi yulaf
1/2 su bardagi kuru uzum
1/2 su bardagi kuru kayisi( kucuk kiyilmis)
1/2 su bardagi ceviz(iri cekilmis)
1 cay kasigi tarcin
Butun ceviz,badem,pekani 170 derece firinda hafif kavurun kiymadan once daha sonra kiyin. yulafi da hafif kavurun ayni sekilde firinda sikca kontrol edinki cok kavrulmasin . daha sonra butun malzeme iri cekildikten sonra hepsi birlikte karistirilip kucuk parcalar alinarak elde sekil verilsin arada bir elinizi yikayip islatirsaniz sekil verirken eliniz yapismaz daha kolay olur. dha sonra dolaba koyun ustunu kapatip bir kac saat bu haftalarca hic bozulmadan tuketile bilir.
ben ayrica findik da koydum evde vardi vede fistik ezmesi koydum iki yemek kasigi. Siz zevkinize gore bazi malzemeleri cikarip baska ekleyebilirisiniz
ben ayrica findik da koydum evde vardi vede fistik ezmesi koydum iki yemek kasigi. Siz zevkinize gore bazi malzemeleri cikarip baska ekleyebilirisiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder