PEKAN PIE:
HAMURU ICIN
2 su bardagi un
160 ml margarin
6 yemek kasigi soguk su
bi tutam tuz
160 ml margarin
6 yemek kasigi soguk su
bi tutam tuz
ICI ICIN:
3 yumurta
1 kap seker ( Ben yariyariya esmer sekerle karistirdim)
1 tatli kasigi vanilya
1kap misir surubu
3 yemek kasigi eritilmis tereyagi
1 tatli kasigi tuz
1 subardagi pekan fistigi
1 kap seker ( Ben yariyariya esmer sekerle karistirdim)
1 tatli kasigi vanilya
1kap misir surubu
3 yemek kasigi eritilmis tereyagi
1 tatli kasigi tuz
1 subardagi pekan fistigi
Genis bir kapta tuz ve un karistirilir, margarin kucuk parcalar halinde kesilerek bir catal yardimiyla una yedirilir. soguk su kasik kasik katilarak kulak memesi kivaminda bi hamur hazirlanir. Hamur yarim santim kalinliginda acilir bir pay kabimiza yada yuvarlak bir borcamimizin icine dosenir disari tasan kisimlar bir bicak yardimiyla kesilir.
Ayri bir kapta yumurtalar cirpilir seker eklenip karistirlir. yag surup vanilya ve tuz eklenir pay hamurunun uzerine bu karisim dokulur. Pekan fistiklari malzemenin uzerine dosenir .onceden 200 derece isitilmis firina verilip 50 yada 55 dakika pisirilir arada bir kontrol edilir eger pekan fistiklari cok cabuk pisiyorsa uzeri hafifce bir aliminyum folyoyla ortulur fistiklarin koyulasip yanmasi engellenir
firindan ciktiktan sonra sogumaya birakilir servisten ince 3 ,4 saat yada bir gun dinlenirse daha iyi olur vanilyali dondurma ile servis yapabilirsiniz
Ayri bir kapta yumurtalar cirpilir seker eklenip karistirlir. yag surup vanilya ve tuz eklenir pay hamurunun uzerine bu karisim dokulur. Pekan fistiklari malzemenin uzerine dosenir .onceden 200 derece isitilmis firina verilip 50 yada 55 dakika pisirilir arada bir kontrol edilir eger pekan fistiklari cok cabuk pisiyorsa uzeri hafifce bir aliminyum folyoyla ortulur fistiklarin koyulasip yanmasi engellenir
firindan ciktiktan sonra sogumaya birakilir servisten ince 3 ,4 saat yada bir gun dinlenirse daha iyi olur vanilyali dondurma ile servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder