1 Aralık 2008 Pazartesi

Thanksgiving 2008 kızkardeşimden.. Fırında hindi ve yanında sosu..



FIRINDA HINDI VE SOSU.....
Once hindinin disini icini iyice yikayin ve kurulayin. firini 160 dereceye getirin. bu arada hindinin heryerine sivi yag surun. Hindinin gogus kismi yukari gelecek sekilde pisireceginiz firin tepsisine koyun uzeini aliminyum folyoyla ortun.Hindinin buyuklugune gore pisme suresini ayarlayin mesela be kilo hindiyi bir bucuk iki saat pisirmelisiniz . son yarim saati ustunu acin tepsiye akan hindi suyunu kasiklayarak hindinin uzerine gezdirin birakin derisi kizarsin son yarim saat . Arada bir kontrol edin eger hindini bazi bolumlari mesela bacaga yakin yeri az kizarir o kisimlarini birazdaha yaglayin ki kizarsin. 1bucuk saat sonra cikarin firindan uzerini yine iyice aliminyum folyoyla kapatin birakin dinlensin kesmeden once
hemen keserseniz suyu akar ve kuru bir hindi yersiniz ayrica 15 dakika dinlenirknden firinin disinda olsa dahi pisiyordur kendi sicaklgiyla o nedenle cok fazla firinda birakmayin kurutursunuz


SOSU:Hindiden akan suyu tepsiden bi tabaga kasik kasik alalim uzerinden yagi suzelim biraz cok yagli olmasin . kucuk bir tencereye koyalim orta atesi acalim iBir yada iki ksik unu biraz soguk suda eritelim ve hindi suyumuza ekliyelim unu goz karari ayarlayi n hindinizin suyunun cokluguna gore . yavas yavas karistirarak pisirin hafif koyu kivama gelene kadar. eger koyu kivama gelmiyorsa suyu cok unu azdir biraz daha un eritip ekleyin . dilimlediginiz hindinin vede patates ezmesinin uzerine dokerek servis yapin


Hiç yorum yok: