2 Aralık 2008 Salı

Elmalı muska böreği


Malzemeler

2 Hazır yufka
1 Çay bardağı kuru üzüm
4 Elma
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Yumurtanın akı
4 Yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Tavaya yarım çay bardağı suyu katın. İçine soyup küp doğradığınız elmaları, yıkadığınız kuru üzümleri,tarçını ve 2 yemek kaşığı sekeri ilave ederek yumuşayana ve aromaları birbirlerine geçene kadar pişirin altını kapatıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan yufkayı tezgahın geniş kısmına yayın uzunlamasına şeritlemesine kesin. Kestiğiniz şeritlere hazırladınız içten katıp muska biçiminde katlayın. Yumurta akını bir kasede 2 yemek kaşığı toz şekerle çırpın. Yağı tavaya alın. Yağ kızınca muska böreklerinizi yumurta akına bulayıp kızgın yağda pembeleşene kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çekmesini sağlayın, Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: