2 Aralık 2008 Salı

Ispnaklı krep



Malzemeler

§ 1 Büyük bağ ıspanak
§ 3 Yumurta
§ 1 Su bardağı süt
§ 1 Su bardağı un
§ 2 Kuru soğan
§ 1Yemek kaşığı salça
§ Tuz , kırmızı pul biber, karabiber
§ 1 Şeker kaşığı susam ve çörek otu.
§ Sıvı yağ

v Yapılışı

Unu bir kaba alın üzerine bir tutam tuz ve çırpılmış yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Çırptığınız bu karşıma sütü, çörek otunu ve susamı ekleyin bir süre daha çırpın ve 10 dakika dinlendirin. Ispanakları yıkayıp süzün doğrayın ve bir tencereye alarak haşlayın. Haşlanan ıspanakları bir süzgece alın suyunun süzülmesi gerekiyor. Tencereye yağı katın ve doğradığınız soğanları pembeleştirin. Salçasını tuzunu ve baharatını ilave edin bir iki dakika kavurun. En son suyu süzülmüş ıspanakları katıp karıştırıp ocağın altını kapatın. Tavaya sıvı yağı katın ve yağ iyice kızdıktan sonra krep hamurundan hangi büyüklükte istiyorsanız o ölçüde tavaya alarak arkalı önlü kızartın. Kızarttığınız krepleri geniş bir kaba alın içerisine istediğiniz miktarda ıspanak katarak dürüm sarar gibi sarın. Servis tabağına alın ve ılık olarak servis yapın afiyet olsun…

Hiç yorum yok: