13 Aralık 2008 Cumartesi

NOHUT YAHNİSİ...


Kış geldi havalar soğumaya başladı.. Bizim mutfakda kuru bakliyatlarda yerini aldı.. Çok sık olmasada arada bir yapıp yemenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum.. Bende bu gün soğanlı nohut yahnisi yaptım..
Malzemeler:
2 Su bardağı nohut
3 Adet kuru soğan
3 Adet domates
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Çay bardağı zeytin yağı
500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
Tuz,karabiber,kimyon
Su
Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden yıkayıp bir tencerede bi taşım kaynatın kapağını kapayın bir gece beklesin..
Nohutların suyunu süzün bir tencereye alın. Üzerine etini sıvı yağını Yarım hilal şekilinde doğradınız soğanları ekleyip 5 dakika birlikte kavurun.. Sonra sırasıyla salça baharat ve rendelediğiniz domatesleri ekleyin bir süre daha özlenene kadar kavrulsun.. En son yemeğin sıcak suyunu verip bir taşım harlı ateşte kaynatıp ocağın altını kısın.. Yavaş yavaş pişsin yemeğiniz.. Kuru bakliyat yemeklerini erken yapıp kısık ateşte pişirdiğiniz taktirde çok iyi özleniyor ve daha lezzetli oluyor.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: