Yeni evli iken eski komşum mercimekli köfteyi patatesli yapardı. İlk onda yemiş ve çok beğenmiştim. O günden sonra bende patates eklemeye başladım. Arzu eden sade yada patatesli yapabilir.
v Malzemeler
.
2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı köftelik bulgur
2,3 patates
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Kuru soğan
1 Demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı salça
Tuz karabiber,kırmızı pul biber, kimyon
v Yapılışı
Kırmızı mercimeği yıkayın bir tencereye alın. Patateslerin kabuklarını soyup rendenin ince tarafıyla patateslerin içerisine rendeleyin. Üzerine örtecek kadar su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve yıkadığınız bulguru ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekip bulgur yumuşayınca geniş bir tepsiye alın. Diğer taraftan kuru soğanı bir bardak sıvı yağda kavurun salçasını tuzunu baharatını ilave edip malzemeye ekleyip iyice karıştırın. Son olarak ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu ilave edip bir güzel harmanlayıp elinizde köfte şekli vererek servis tabağına alın. Ekşili bir salatanın yanında mis gibi olur. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder