2 Aralık 2008 Salı

sOSİSLİ KAŞARLI TAVA GÖZLEMESİ


Malzemeler

2 Adet yufka
2 Adet sosis
4 ince dilim kaşar
1 Adet domates
1 Adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ ,
150 gr margarin
v Yapılışı


Tavaya yarım bardak sıvı yağı alın. Üzerine sosisleri ince ince dilimleyip ekleyin ocağın altını yakın. Bu arada kırmızı biberi dilimleyin ve sosislerin üzerine ilave edin . Hafif kızardıktan sonra küp doğramış olduğunuz domatesleri ekleyin birkaç dakika pişirin. Domates suyunu çekince tuzunu , yaprak biberini ilave edip soğumaya bırakın.Yufkayı geniş bir yere açın. İkiye kesin. Kestiğiniz ilk parçayı ikiye katlayıp ortasına pişirdiğininiz ve soğumuş olan malzemeyi koyun. Üzerine bir dilim ince kaşarı ekleyin. Elinizi hafif ıslayın ve yufkanın kenarlarını ıslatın. Bu yukanın birbirini tutmasını sağlayacaktır. Kenarlarını ısladığınız yufkaları iç malzeme içene gelecek şekilde ilk önce yan kenarları sonra karşı kenarlar üçgen kenar en sona gelecek şekilde katlayın . Bu arada Teflon tavaya yarım şeker kaşığı margarini alın eritin . Margarin eriyince katlamış olduğumuz gözlemeyi koyup arkalı önlü eşit kızarana kadar pişirin. Her gözlemede bir kaşık margarin ilave etmeyi unutmayın. 2 yufkadan 4 adet gözleme çıkacaktır Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: