2 Aralık 2008 Salı

Yeşil mercimekli gömeç



YEŞİL MERCİMEKLİ EKŞİLİ GÖMEÇ ( kömeç)

v Malzemeler

1 çay bardağı yeşil mercimek
1 bağ gömeç
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 kuru soğan
1 fincan limon suyu
1 çay kaşığı yaprak biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

v Yapılışı

Gömeçleri ayıklayın, yıkayın,süzün, yapraklarını saplarından koparın. Yapraklar tüm kalacak. Taze sapları doğrayıp ilave edebilirsiniz.Ben öyle yapıyorum. Yeşil mercimekleri yıkayın süzün ve tencereye alın. Üzerine gömeçleri ekleyin. Suyunu ilave edip birlikte haşlayın. Mercimekler ve gomeçler haşlanınca suyunu süzüp servis tabağına alın. Limon suyunu ilave edin. Diğer tarafta tavaya 1 çay bardağı sıvı yağı katıp halka halk a doğradığınız soğanları kızartın. İçerisine tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini katıp bir iki çevirdikten sonra bu soğanlı sosu mercimekli gömeç in üzerine katın. Farklı bir lezzet. Farklı bir tat. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: