2 Aralık 2008 Salı

Ispanaklı gül böreği...



ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

v Malzemeler

2 bağ ıspanak
2 tane yufka
2 adet kuru soğan
3 yumurta
1 çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine miktarı isteğe göre çörek otu


v Yapılışı

Ispanakları ayıklayıp yıkayıp süzün. Ispanakların kök kısımlarını kesin. Ispanak köklerini değerlendirebilirsiniz pirinçle çorba yapabilirsiniz. Yeşil mercimekli ıspanak köklü bulgur pilavı yapabilirsiniz. Alternatiflerinizi genişletebilirsiniz.

Başlarını kestiğiniz ıspanakları doğrayın bir tencerede kendi suyunda haşlayın. Diğer tarafta soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin. Doğradığınız soğanları ilave edip sote yapın. Soğanlar pembeleşince içerisine kırmızı pul biber, kara biber, tuzunu ilave edip suyunu süzdüğünüz ıspanakları katın. Ocağın altını kapatın soğumaya bırakın. Ispanaklar soğurken yufkayı ortasından ikiye katlayın yumurtaları bir kapta kırıp çırpın. Bir kısmını böreğinizin üzerine sürmek için ayırın. Çırptığınız yumurtaları ikiye katladığınız yufkanın en başından sonuna kadar bir kaşık yardımıyla sürün. Üzerine ıspanak harcını katıp rulo şeklinde sarın. Hafif kıvırın. Kıvırdığınız yufkayı ilk uçtan içe doğru daire şeklinde sarın. Üzerine bir fırça ile çırptığınız yumurtadan sürün. Çörek otunu ekleyip önceden ısıttığınız fırında pişirin. Diğer yufkayı da aynı işlemden geçirn.. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: