2 Aralık 2008 Salı

Patlıcanlı makarna




Patlıcan ve domates sosu makarnaya çok yakışıyor. Hepsinin ayrı ayrı aroması verdiği tat mükemmel. Yıllar önce bir Ürgüp- Göreme tatilimizde Bir İtalyan aşçının yaptığı makarnayı yemiştik. Neredeyse içerisinde yok yok du. Fakat okadar yakıştırmıştı ki her malzemeyi birbiriyle o tad hala damaklarımızda. Evet bu işi İtalyanlar çok iyi biliyor olabilir. Ama artık bizlerde onlar kadar iyi ve iddalıyızJ

v Malzemeler

§ 3 Adet patlıcan
§ 1 Adet kırmızı biber
§ 2 Adet yeşil biber
§ 2 Adet domates
§ 1 Çay bardağı sıvı yağ
§ 1 çay kaşığı tuz, karabiber yaprak biber
§ Yarım paket makarna
§ Yarım çay kaşığı kekik

v Yapılışı
Makarnaları tencerede haşlayın. Makarnalar haşlanırken, patlıcanları yıkayın alacalı soyup doğrayın. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp şerit halinde kesin. Yeşil biberinde çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp olarak doğrayın. Sıvı yağı tavaya alın. Yağ iyice kızdık dan sonra patlıcanları sote yapın. Patlıcanlar birden yağı çekerse panik yapmayın tahta kaşıkla üzerlerine hafif bastırınca yağını tekrar bırakıyor. Patlıcanlar kızarınca çıkarın. Biberleri aynı işlemden geçirin. Biberlerde kızarınca çıkarın . Son olarak domatesleri tavaya alın. Tuzunu, karabiberini, yaprak biberini ekleyip 2,3 dakika pişirin. Makarnaları servis tabağına alın. Üzerine domates sosunu , patlıcanları ve biberleri katın. En son kekik serpip servis yapın

Hiç yorum yok: